Bowl med blomkålsteriyaki
Mari Bergman

Bowl med blomkålsteriyaki

30 minEnkelt
345,45 kr
4 portioner30,28 kr per portion
En vegetarisk rätt med smakrik blomkål, krispig rödkål, råris och avokado som passar fint både till lunch och till middag. Tips! Använd gärna svarta sesamfrön som topping.

Blomkålsteriyaki
2 tskHonung Flytande
3 mskJapansk soja
1 tskMajsstärkelse
2 mskRisvinäger
0,25 tskSalt Fint
1 mskFärsk ingefära
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskRapsolja
1 stBlomkål Färsk
Tillbehör
250 gEdamamebönor
2 stAvokado
1 mskSesamfrö
1 stLime
40 gSalladslök
400 gRåris & Fullkornsris
250 gRödkål Färsk
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Strimla rödkålen tunt och lägg i en skål. Tillsätt rivet skal från en lime och saft från en halv lime. Blanda om ordentligt. Skär den andra limehalvan i klyftor. Strimla salladslöken och lägg i en skål.

3

Blomkålsteriyaki: Skär blomkålen i små buketter. Koka upp vatten och koka blomkålen i 1 min. Sila av vattnet och spola blomkålen kall. Blanda majsstärkelse och salt i en bunke och vänd runt blomkålen.

4

Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med soja, risvinäger, honung och majsstärkelse i en skål.

5

Hetta upp olja i en stekpanna så den blir rykande varm. Stek blomkålen gyllene runt om. Tillsätt marinaden och låt den koka in i blomkålen. Rör om och sänk värmen.

6

Fördela ris, rödkål, sojabönor och teriyakiblomkålen i skålar. Toppa med skivad avokado, salladslök, limeklyfta och sesamfrön. Ät och njut!

Näringsvärde: 610 kcal, 20 g protein, 21 g fett, 77 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir