Gå vidare till huvudinnehåll
Bowl med blomkålsteriyaki
Mari Bergman

Bowl med blomkålsteriyaki

30 minEnkelt
300,45 kr
4 portioner 42,42 kr per portion
En vegetarisk rätt med smakrik blomkål, krispig rödkål, råris och avokado som passar fint både till lunch och till middag. Tips! Använd gärna svarta sesamfrön som topping.

Blomkålsteriyaki
2 tskHonung Flytande
3 mskJapansk soja
1 tskMajsstärkelse
2 mskRisvinäger
0,25 tskSalt
1 mskFärsk ingefära
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskRapsolja
1 stBlomkål Färsk
Tillbehör
250 gEdamamebönor
2 stAvokado
1 mskSesamfrö
1 stLime
40 gSalladslök
400 gFullkornsris
250 gRödkål Färsk
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Strimla rödkålen tunt och lägg i en skål. Tillsätt rivet skal från en lime och saft från en halv lime. Blanda om ordentligt. Skär den andra limehalvan i klyftor. Strimla salladslöken och lägg i en skål.

3

Blomkålsteriyaki: Skär blomkålen i små buketter. Koka upp vatten och koka blomkålen i 1 min. Sila av vattnet och spola blomkålen kall. Blanda majsstärkelse och salt i en bunke och vänd runt blomkålen.

4

Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med soja, risvinäger, honung och majsstärkelse i en skål.

5

Hetta upp olja i en stekpanna så den blir rykande varm. Stek blomkålen gyllene runt om. Tillsätt marinaden och låt den koka in i blomkålen. Rör om och sänk värmen.

6

Fördela ris, rödkål, sojabönor och teriyakiblomkålen i skålar. Toppa med skivad avokado, salladslök, limeklyfta och sesamfrön. Ät och njut!

Näringsvärde: 610 kcal, 20 g protein, 21 g fett, 77 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir