Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pajfyllning | ||
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 100 g | Valnötter | |
| 3 st | Ägg | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 200 g | Knipplök | |
| 3 msk | Balsamvinäger | |
| 100 g | Getost, Chevre | |
| 0,3 st | Persilja - färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 dl | Matlagningsgrädde | |
| 100 g | Fetaost | |
| 1 kg | Färska champinjoner | |
| Pajdeg | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Ägg | |
| 70 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
| 4 msk | Vatten | |
| 250 g | Vetemjöl | |
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ in i kylskåpet.
Skiva champinjonerna och finhacka löken. Salta och peppra. Bryn i olivolja och droppa över balsamvinäger. Lägg i en skål, tillsätt hackad persilja och krossade valnötter.
Vispa äggen väl, tillsätt grädde och yoghurt under omrörning. Blanda ned smulad feta och getost. Rör ned allt i skålen med champinjonerna.
Kavla ut degen och lägg på smord pajform. Skär bort överflödig deg. Sprid ut champinjonblandningen och ställ in i ugnen. Grädda i ca 30 minuter på 180 grader.

49,90 kr /kg

275,00 kr /kg

4,20 kr /st

95,60 kr /kg

239,67 kr /kg

21,95 kr /st

53,90 kr /l

159,67 kr /kg

71,80 kr /kg

145,00 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

131,90 kr /l

29,17 kr /kg

8,98 kr /kg