Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kålsallad | ||
1 krm | Salt | |
800 g | Spetskål, 1 st | |
65 g | Citron, ca 0,5 st | |
50 g | Sötmandel Hel | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
Pizza | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
65 g | Citron, ca 0,5 st | |
1 st | Bakplåtspapper | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
150 g | Riven Cheddarost | |
2 st | Pizzadeg | |
6 st | Ägg | |
150 g | Fetaost |
Värm ugnen till 225 grader.
Pizza: Lägg pizzadegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred creme fraiche på pizzadegen. Strö över riven ost och smula hälften av fetaosten över pizzan. Knäck äggen försiktigt och jämnt fördelat över pizzan. Krydda med lite salt och peppar. Grädda pizzan i ca 12 min, beroende på ugn.
Finhacka persiljan.
Kålsallad: Strimla kålen tunt och lägg i en skål. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, olja, en nypa salt och peppar. Massera kålen ordentligt med händerna. Grovhacka mandlarna och strö över kålsalladen.
Pizza: Ta ut pizzan och smula över resten av fetaosten, toppa med persilja och rivet citronskal. Skär pizzan i bitar och servera med kålsalladen. Ät och njut!
Näringsvärde: 874 kcal, 38 g protein, 54 g fett, 56 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana