Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Basilikasås | ||
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 tsk | Honung | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Dijonsenap | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
0,5 dl | Rapsolja | |
1 st | Ägg | |
1 krm | Salt Fint | |
Rostad sötpotatis | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Salladslök | |
0,5 msk | Olivolja | |
65 g | Färsk bladspenat | |
0,5 st | Granatäpple | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Sötpotatis | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
Kyckling | ||
300 g | Färsk kycklingfilé | |
0,25 st | Basilika - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
75 g | Fetaost | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Värm ugnen till 200 grader.
Rostad sötpotatis: Skala sötpotatisen och skär i kuber. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda med sötpotatisen i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt efter smak. Rosta i ugn ca 30 min eller tills potatisen är mjuk och har en fin gyllene färg.
Skölj spenaten och skölj och finstrimla salladslöken. Gröp ur granatäppelkärnorna och lägg i en separat skål.
Kyckling: Skär ett snitt i varje kycklingbröst och fyll med fetaost och basilikablad. Salta och peppra efter smak.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna i ca 2 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 10-15 min under sötpotatisen.
Basilikasås: Lägg basilikablad, ägg, dijonsenap, vitlök, vinäger och honung i en bunke. Mixa med en stavmixer och tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt.
Ta ut den rostade sötpotatisen och blanda med spenat på två tallrikar. Toppa med salladslök och granatäppelkärnor. Skär kycklingfiléerna på mitten och lägg bredvid potatisen. Lägg basilikasåsen i en liten skål eller servera direkt på tallriken.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria