Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Recept 2: Grönsaksfrittata | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
3 dl | Standardmjölk | |
8 st | Ägg | |
125 g | Grönkål | |
150 g | Fetaost | |
Tillbehör | ||
65 g | Salladsmix | |
Recept 1: Halloumipytt | ||
300 g | Citron, (2 st) | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 st | Persilja - färsk | |
450 g | Blomkål Färsk, (1 st) | |
500 g | Morötter | |
2 st | Rödlök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Potatis | |
2 tsk | Salt | |
65 g | Färsk bladspenat | |
500 g | Rotselleri | |
1 st | Paprikamix | |
500 g | Halloumi | |
1 st | Basilika - färsk | |
Citrus- och chiliyoghurt | ||
1 krm | Salt | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Recept 1: Halloumipytt med citrus- och chiliyoghurt, 50 min tillagning: Värm ugnen till 200 grader. Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper och en stor bunke.
Pytt: Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Skär blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka löken och skölj och tärna paprikorna. Blanda samman alla grönsaker i bunken och tillsätt olja, salt och peppar.
Grovhacka basilika och persilja.
Citrus- och chiliyoghurt: Blanda yoghurt med chiliflakes, salt och peppar i en skål.
Pytt: Ta ut de rostade grönsakerna. Lägg citronerna åt sidan. Blanda pytten med basilika och persilja. Spara hälften av pytten i en ugnsform till recept 2.
Blanda resterande pytt med spenat och lägg upp på ett fat. Toppa med den stekta halloumin och lägg två grillade citronhalvor på fatet.
Tillsätt citronsaft från två grillade citronhalvor i yoghurtsåsen och servera till pytten. Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av pytten
Recept 2. Frittata med rostade grönsaker och fetaost, 35 min tillagning: Värm ugnen till 200 grader. Ta fram ugnsformen med de rostade grönsakerna från recept 1.
Frittata: Blanda grönsakerna i formen med grönkål.
Vispa ihop ägg, mjölk, grönsaksbuljong, salt och peppar och häll över grönsakerna i formen. Toppa med smulad fetaost och sätt in i ugnen ca 30 min.
Servera frittatan med sallad vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria