Halloumipytt med citrus- och chiliyoghurt + Grönsaksfrittata med fetaost
Mari Bergman

Halloumipytt med citrus- och chiliyoghurt + Grönsaksfrittata med fetaost

50 minEnkelt
541,83 kr
8 portioner46,42 kr per portion
Det här receptet ingår i Mathems Meal prep-koncept. Klicka hem ingredienser till 2 middagar för 4 personer. Konceptet går ut på att du lagar en större mängd av middagen i recept 1 som sedan blir grunden till recept 2. Du kan välja själv om du vill laga klart recept 2 samma dag och förvara i kylen till den dag du vill äta. Eller spara tillagad mat i matlådor och ha ingredienser klara för att laga recept 2 på max 10-20 min. Läs gärna igenom receptbeskrivningen innan du börjar laga för att underlätta din matlagning. I det här receptet lagar du halloumipytt med citrus- och chiliyoghurt samt grönsaksfrittata med fetaost. Recepten ger 4 + 4 portioner. Lycka till! Se alla våra meal prep-recept här.

Recept 2: Grönsaksfrittata
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
1 mskGrönsaksbuljong
3 dlStandardmjölk
8 stÄgg
125 gGrönkål
150 gFetaost
Tillbehör
65 gSalladsmix
Recept 1: Halloumipytt
2 stCitron
0,5 mskOlivolja
1 stPersilja - färsk
1 stBlomkål Färsk
500 gMorötter
2 stRödlök
2 krmSvartpeppar Malen
500 gPotatis
2 tskSalt Fint
65 gFärsk bladspenat
500 gRotselleri
1 stPaprikamix
500 gHalloumi
1 stBasilika - färsk
Citrus- och chiliyoghurt
1 krmSalt Fint
2 dlYoghurt för Matlagning
0,5 tskChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Recept 1: Halloumipytt med citrus- och chiliyoghurt, 50 min tillagning: Värm ugnen till 200 grader. Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper och en stor bunke.

2

Pytt: Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Skär blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka löken och skölj och tärna paprikorna. Blanda samman alla grönsaker i bunken och tillsätt olja, salt och peppar.

3
  1. Fördela grönsakerna på de två plåtarna. Dela citronerna på mitten och lägg citronhalvorna på plåten med snittytan uppåt. Rosta i ugnen i ca 35 min.
4

Grovhacka basilika och persilja.

5
  1. Tärna halloumin och stek den gyllene runt om i olja i en varm stekpanna.
6

Citrus- och chiliyoghurt: Blanda yoghurt med chiliflakes, salt och peppar i en skål.

7

Pytt: Ta ut de rostade grönsakerna. Lägg citronerna åt sidan. Blanda pytten med basilika och persilja. Spara hälften av pytten i en ugnsform till recept 2.

8

Blanda resterande pytt med spenat och lägg upp på ett fat. Toppa med den stekta halloumin och lägg två grillade citronhalvor på fatet.

9

Tillsätt citronsaft från två grillade citronhalvor i yoghurtsåsen och servera till pytten. Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av pytten

10

Recept 2. Frittata med rostade grönsaker och fetaost, 35 min tillagning: Värm ugnen till 200 grader. Ta fram ugnsformen med de rostade grönsakerna från recept 1.

11

Frittata: Blanda grönsakerna i formen med grönkål.

12

Vispa ihop ägg, mjölk, grönsaksbuljong, salt och peppar och häll över grönsakerna i formen. Toppa med smulad fetaost och sätt in i ugnen ca 30 min.

13

Servera frittatan med sallad vid sidan av.

Bild:

Nurlan Emir