Getost- och pumpapaj à la Louise Johansson
Louise Johansson

Getost- och pumpapaj à la Louise Johansson

1 tEnkelt
245,55 kr
6 portioner24,91 kr per portion
Den här pajen med getost och pumpa är så smakrik och god. Dessutom perfekt att bjuda på till halloweenhelgen.

Getost- och pumpapaj
150 gGrönkål
120 gGetost, Chevre
3 dlVispgrädde
600 gButternutpumpa
2 mskOlivolja, Extra Virgin
5 stÄgg
90 gSalladslök
1 dlMellanmjölk
3 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt Fint
Tillbehör
1 tskBalsamvinäger
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja, Extra Virgin
225 gHaricot Verts Fryst
150 gGrönkål
Pajdeg
2 mskVatten
1 krmSalt Fint
150 gMat & Bak Smör
3 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Getost- och pumpapaj: Skär bort skalet från pumpan, kärna ur och skär den i bitar om 2 cm och lägg i en ugnssäker form. Blanda med olivolja samt salt och rosta i ugnen i 20 min. Skär bort stammen från grönkålen och grovhacka bladen. Skölj och strimla 3 st salladslökar. Tillsätt till pumpan och rosta ytterligare 5 min.

3

Pajdeg: Blanda och knåda ihop alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen så att den är större än pajformen, ca 40 cm i diameter på mjölat bakbord. Vik degen på hälften, sedan på hälften igen och lägg över i pajformen. Veckla ut degen och tryck fast kanterna och låt överbliven deg hänga över kanten. Stoppa formen i frysen och låt vila ca 10 min. Baka av pajskalet i ugnen 10 min.

4

Getost- och pumpapaj: Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Rör samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Lägg pumpa- och grönkålsblandningen i pajskalet. Skiva getosten i centimeterstora bitar och lägg ovanpå. Häll över äggstanningen och grädda pajen cirka 35-40 min tills den är genombakad. Kontrollera i mitten att äggstanning stelnat.

5

Tillbehör: Värm haricots verts i vatten i en kastrull på spisen. Sila av vattnet. Skär bort stammen från grönkålen och strimla bladen. Blanda samman på ett fat och ringla över lite olja och balsamvinäger samt krydda med salt och peppar efter smak. Servera till pajen.

Näringsvärde: 714 kcal, 17 g protein, 56 g fett, 34 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell