Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
225 g | Salladsmix | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,66 tsk | Spiskummin | |
2,66 msk | Ströbröd | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
0,66 st | Citron | |
1,33 st | Gul lök | |
2 msk | Vatten | |
0,66 tsk | Koriander - torkad | |
1,33 klyfta | Vitlök Vanlig | |
547 g | Kikärtor Kokta | |
1 msk | Olivolja | |
2 st | Ägg |
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Dela äggen och separera gula från vita. Mosa kikärtorna i en mixer och tillsätt äggulor och övriga ingredienser efter hand (utom vetemjölet och olivoljan). Känns blandningen för mjuk, blanda ned lite mer ströbröd tills den blir fastare.
Blöt händerna och forma smeten till avlånga bullar. Vänd dem i vetemjöl och stek i olivolja. Lägg av på hushållspapper och låt dem rinna av.
Dekorera med citronklyftor. Serveras varma med en god sallad.
4 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Koriander Malen 28g Santa Maria