Kikärtsbiffar
Hemmakock

Kikärtsbiffar

20 minEnkelt
156,65 kr
4 portioner18,13 kr per portion
Kikärtsbiffar

Tillbehör
225 gSalladsmix
0,5 stPersilja - färsk
0,66 tskSpiskummin
2,66 mskStröbröd
1,5 dlVetemjöl
0,66 stCitron
1,33 stGul lök
2 mskVatten
0,66 tskKoriander - torkad
1,33 klyftaVitlök Vanlig
547 gKikärtor Kokta
1 mskOlivolja
2 stÄgg
Instruktioner
1

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Dela äggen och separera gula från vita. Mosa kikärtorna i en mixer och tillsätt äggulor och övriga ingredienser efter hand (utom vetemjölet och olivoljan). Känns blandningen för mjuk, blanda ned lite mer ströbröd tills den blir fastare.

Blöt händerna och forma smeten till avlånga bullar. Vänd dem i vetemjöl och stek i olivolja. Lägg av på hushållspapper och låt dem rinna av.

Dekorera med citronklyftor. Serveras varma med en god sallad.