Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajdeg | ||
150 g | Smör | |
2 msk | Potatismjöl | |
3 dl | Bovetemjöl | |
1 msk | Vatten | |
Fyllning | ||
1 st | Ägg | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
500 g | Rödbetor | |
100 g | Riven Ost | |
0,25 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 msk | Honung Flytande | |
150 g | Fetaost | |
Sallad | ||
0,5 st | Gurka | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
285 g | Gröna Linser Förkokta | |
0,3 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
70 g | Spenat Blad | |
100 g | Ärtskott |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajdeg: Arbeta ihop rumstempererat smör och mjöl. Tillsätt kallt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i form med löstagbar botten och nagga den med en gaffel. Förgrädda botten i ugnen i ca 10 minuter.
Fyllning: Skiva rödbetorna och fördela dem i botten av pajformen.
Smula sönder fetaosten och blanda med yoghurt, ägg, honung, timjan, svartpeppar och salt till en röra. Tillsätt finhackad basilika och häll blandningen över rödbetorna. Strö över riven ost och grädda pajen ca 30 min.
Sallad: Skölj spenat och ärtskott. Skölj och tärna gurkan och skölj linserna. Blanda samman allting i en skål och tillsätt lite olja och balsamvinäger. Krydda med en nypa salt och peppar.
Servera rödbetspajen med spenat- och linssalladen.
Näringsvärde: 582 kcal, 17 g protein, 38 g fett, 41 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1