Gå vidare till huvudinnehåll
Filodegknyten med feta- och spenatfyllning
Hemmakock

Filodegknyten med feta- och spenatfyllning

1 tEnkelt
534,75 kr
4 portioner104,48 kr per portion
Filodegknyten med feta- och spenatfyllning

400 gFetaost
1 kgSpenat Blad
1 krmSvartpeppar
270 gFilodeg
1 krmSalt Fint
50 gKnipplök
50 gMat & Bak Smör/Margarin
3 stÄgg
3 mskOlivolja
Tillbehör
1 krmSvartpeppar
500 gKörsbärstomater
2 mskOlivolja
1 tskTorkad oregano
1 krmSalt Fint
1 mskBalsamvinäger
Instruktioner
1

Skölj och blanchera spenaten. Pressa därefter ur all vätska och hacka den. Bryn löken i olivolja. Ta kastrullen från värmen och rör ned Fetaost, spenat, vispade ägg, salt och peppar.

Rulla ut filodegen på bordet, pensla med smält smör och dela varje ark i mitten. Lägg lite fetaostblandning på varje remsa, vik in kanterna och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsform, pensla med smör. Grädda i 180°C i ca 20-30 min.

Servera med några marinerade körsbärstomater, dela tomaterna blanda ihop med olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och oregano. Servera på sidan av fetaostknytet.