Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Fetaost | |
1 kg | Spenat Blad | |
1 krm | Svartpeppar | |
270 g | Filodeg | |
1 krm | Salt | |
50 g | Knipplök | |
50 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
3 st | Ägg | |
3 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
1 krm | Svartpeppar | |
500 g | Körsbärstomater | |
2 msk | Olivolja | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Balsamvinäger |
Skölj och blanchera spenaten. Pressa därefter ur all vätska och hacka den. Bryn löken i olivolja. Ta kastrullen från värmen och rör ned Fetaost, spenat, vispade ägg, salt och peppar.
Rulla ut filodegen på bordet, pensla med smält smör och dela varje ark i mitten. Lägg lite fetaostblandning på varje remsa, vik in kanterna och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsform, pensla med smör. Grädda i 180°C i ca 20-30 min.
Servera med några marinerade körsbärstomater, dela tomaterna blanda ihop med olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och oregano. Servera på sidan av fetaostknytet.
3 Fetaost Original 23% 150g Fontana
16 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta