Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajdeg | ||
1 krm | Salt | |
125 g | Kvarg 10 procent | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Grahamsmjöl | |
Tillbehör | ||
1 st | Romansallat | |
Fyllning | ||
0,5 dl | Basilika - färsk | |
150 g | Körsbärstomater | |
60 g | Soltorkade Tomater | |
145 g | Kalamataoliver | |
2 dl | Standardmjölk | |
150 g | Fetaost | |
2 st | Ägg | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök |
Blanda ingredienserna till degen. Klä en pajform och förgrädda ca. 8 min i 200 grader. Låt svalna.
Kärna ur oliverna. Strimla de soltorkade tomaterna. Halvera körsbärstomaterna och tärna fetaosten och lägg i skalet. Finhacka vitlöken och blanda samman med mjölk, ägg, salt, peppar och basilika. Häll försiktigt i formen. Grädda i ca 40 minuter i 200 grader.
Servera med en krispig grönsallad.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria