Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 dl | Mjölk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Ägg | |
250 g | Filodeg | |
1 dl | Olivolja | |
65 g | Färsk bladspenat | |
250 g | Halloumi | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 st | Basilika - färsk | |
150 g | Fetaost |
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram ett galler med bakplåtspapper.
Stek spenaten i olja så att spenaten mjuknar. Krydda med svartpeppar.
Vispa upp äggen i en bunke och smula ner fetaost. Grovriv halloumi och blanda ner i bunken. Rör ner spenaten och basilikablad i bunken. Rör ner mjölken.
Vik varje filodegsark på mitten och sedan på mitten igen. Pensla ovansidan med olivolja. Lägg en klick fyllning i mitten av arket (drygt 1 msk) och vik ihop flikarna till ett paket. Pensla knytena med olivolja och lägg på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana