Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Lax i kokosmjölk | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 70 g | Färsk bladspenat | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Lime | |
| 1 dl | Vatten | |
| 2 msk | Röd Currypasta | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Chilipeppar Färsk | |
| 600 g | Laxfilé | |
| 300 g | Kokosmjölk | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 150 g | Sockerärta Färsk | |
| Till servering | ||
| 3 dl | Basmatiris | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
Tillbehör: Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
Lax i kokosmjölk: Dela laxen i bitar, ca 3 x 3 cm.
Skölj och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala vitlöken.
Hetta upp olja i en panna med hög kant. Fräs purjolök, chili och currypasta på inte alltför hög värme i 2-3 minuter. Pressa ner vitlöksklyftan och rör om.
Tillsätt kokosmjölk och vatten och koka upp. Lägg ner laxbitarna och koka sakta i 3-4 minuter. Vänd till sist ner sockerärtorna och bladspenat. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Garnera med fint rivet limeskal.
Tillbehör: Halvera cocktailtomaterna och lägg i en skål.
Servera den orientaliska laxen med riset och halverade cocktailtomater.
Näringsvärde: 757 kcal, 38 g protein, 37 g fett, 63 g kolhydrater.

21,95 kr /st

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

52,66 kr /kg

181,36 kr /kg

198,00 kr /kg

199,88 kr /kg

75,80 kr /l

38,42 kr /kg

246,33 kr /kg

99,80 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

59,95 kr /kg