Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
500 g | Laxfilé Fryst | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Japansk soja | |
1 st | Lime | |
65 g | Färsk bladspenat | |
1,5 msk | Röd Currypasta | |
400 ml | Kokosmjölk | |
4 krm | Salt | |
1 msk | Rapsolja | |
4 krm | Chiliflakes | |
Topping | ||
0,5 st | Koriander - färsk | |
50 g | Cashewnötter Naturella | |
Tillbehör | ||
2 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Lax: Krydda tinade laxfiléer med salt, peppar och chiliflakes.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen krispig på båda sidor. Lyft ur laxbitarna och lägg på en tallrik.
Fräs röd currypasta i pannan och tillsätt kokosmjölk och soja. Låt såsen sjuda i ca 5 min.
Topping: Rosta cashewnötterna i en torr panna.
Tillsätt limesaft i kokosmjölkssåsen och smaka av med salt. Tillsätt spenaten och lägg ner laxbitarna i såsen. Låt laxen sjuda i såsen i 2 min.
Strö över grovhackade cashewnötter och korianderblad på laxen och servera tillsammans med ris.
Bild:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko