Gå vidare till huvudinnehåll
Krispig lax i kokosmjölk med cashewnötter
Mari Bergman

Krispig lax i kokosmjölk med cashewnötter

30 minMedel
346,10 kr
4 portioner 50,46 kr per portion
Smakrik lax med röd currypasta och kokosmjölk. Toppas med rostade cashewnötter. Nötterna kan bytas ut till rostade frön.

Lax
500 gLaxfilé Fryst
2 krmSvartpeppar
1 mskJapansk soja
1 stLime
65 gFärsk bladspenat
1,5 mskRöd Currypasta
400 mlKokosmjölk
4 krmSalt
1 mskRapsolja
4 krmChiliflakes
Topping
0,5 stKoriander - färsk
50 gCashewnötter Naturella
Tillbehör
2 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Lax: Krydda tinade laxfiléer med salt, peppar och chiliflakes.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen krispig på båda sidor. Lyft ur laxbitarna och lägg på en tallrik.

4

Fräs röd currypasta i pannan och tillsätt kokosmjölk och soja. Låt såsen sjuda i ca 5 min.

5

Topping: Rosta cashewnötterna i en torr panna.

6

Tillsätt limesaft i kokosmjölkssåsen och smaka av med salt. Tillsätt spenaten och lägg ner laxbitarna i såsen. Låt laxen sjuda i såsen i 2 min.

7

Strö över grovhackade cashewnötter och korianderblad på laxen och servera tillsammans med ris.

Bild:

Lina Eriksson