Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
200 g | Shiratakinudlar | |
0,5 st | Lime | |
30 g | Salladslök | |
Thaifärsgryta | ||
1,5 dl | Kokosmjölk | |
0,5 msk | Japansk soja | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
65 g | Färsk bladspenat | |
250 g | Nötfärs | |
0,5 dl | Vatten | |
0,5 msk | Rapsolja | |
0,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 msk | Röd Currypasta | |
30 g | Salladslök | |
0,5 st | Lime |
Thaifärsgryta: Skölj och skiva salladslök. Skala och riv ingefära och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färs, ingefära och vitlök tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt salladslök, röd currypasta, fisksås, soja, kokosmjölk och vatten. Låt sjuda i ca 5 min.
Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
Sila av nudlarna och lägg upp i skålar.
Fördela thaifärsgrytan över nudlarna och toppa med strimlad salladslök och limeklyftor.
Näringsvärde: 475 kcal, 29 g protein, 35g fett, 10 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria