Thaifärsgryta med röd curry och spenat
Mari Bergman

Thaifärsgryta med röd curry och spenat

15 minEnkelt
283,15 kr
2 portioner44,36 kr per portion
Snabb, god och hälsosam thaifärsgryta som serveras med shiratakinudlar. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
200 gShiratakinudlar
0,5 stLime
30 gSalladslök
Thaifärsgryta
1,5 dlKokosmjölk
0,5 mskJapansk soja
0,5 mskFärsk ingefära
65 gFärsk bladspenat
250 gKöttfärs - Nöt
0,5 dlVatten
0,5 mskRapsolja
0,5 mskFisksås - Asiatisk
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
0,5 mskRöd Currypasta
30 gSalladslök
0,5 stLime
Instruktioner
1

Thaifärsgryta: Skölj och skiva salladslök. Skala och riv ingefära och vitlök.

2

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färs, ingefära och vitlök tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt salladslök, röd currypasta, fisksås, soja, kokosmjölk och vatten. Låt sjuda i ca 5 min.

3

Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med limesaft, salt och peppar.

4

Sila av nudlarna och lägg upp i skålar.

Fördela thaifärsgrytan över nudlarna och toppa med strimlad salladslök och limeklyftor.

Näringsvärde: 475 kcal, 29 g protein, 35g fett, 10 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir