Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris | |
1 st | Lime | |
Gryta | ||
2 msk | Olivolja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
390 ml | Kokosmjölk | |
2 msk | Japansk soja | |
100 g | Färsk bladspenat | |
0,5 st | Purjolök | |
250 g | Färska champinjoner | |
2 krm | Salt | |
2 msk | Färsk ingefära | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
300 g | Vegetarisk Färs |
Koka ris enligt anvisning på paketet.
Skölj och strimla purjolöken och skiva champinjonerna. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn.
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs champinjoner, purjolök, ingefära och vitlök så att de mjuknar och svampen får lite stekyta. Tillsätt färsen och fräs några minuter så att den tinar. Tillsätt kokosmjölk, soja, sambal oelek och honung. Låt grytan koka ihop 5 minuter. Tillsätt sköljd spenat och smaka av med lite salt.
Servera grytan med jasminris och limeklyftor.
Näringsvärde: 631 KCAL 22 G PROTEIN 32 G FETT 59 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt