Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kolja i kokossås | ||
2 msk | Röd Currypasta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Koljafile | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 st | Lime | |
Blomkålsris | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
1 krm | Salt | |
1 st | Röd Paprika | |
0,5 msk | Rapsolja | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Lime | |
1 st | Blomkål Färsk | |
0,5 st | Chilipeppar Röd |
Sätt ugnen på 175 grader.
Blomkålsris: Skölj och finhacka blomkål. Skölj och tärna paprika smått och skala och finhacka lök. Skala och riv ingefära samt skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar.
Kolja i kokossås: Salta och peppra koljafiléerna lite lätt och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda ihop kokosmjölk med currypasta, saft från en lime, honung och salt och häll över fisken. Sätt in i ugnen ca 10 min.
Blomkålsris: Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek blomkål, paprika, lök, ingefära och chili i ca 7-10 min tills blomkålen har blivit mjuk och fått lite färg.
Skölj limen och riv skalet över blomkålsriset. Pressa över saften och smaka av med salt och peppar.
Servera blomkålsriset tillsammans med kolja i kokossås.
Näringsvärde: 440 kcal, 50 g protein, 11 g fett, 32 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel