Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 msk | Rapsolja | |
300 g | Raw slaw | |
3 dl | Basmatiris | |
1 st | Lime | |
1 krm | Salt | |
Thaigryta | ||
1 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Färsk ingefära | |
400 ml | Kokosmjölk | |
2 msk | Japansk soja | |
4 tsk | Grön Currypasta | |
1 st | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Färsk bladspenat | |
350 g | Vegetarisk Färs |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda kålmixen med saften från 0.5 st lime, olja och en nypa salt. Blanda om ordentligt och låt stå till servering. Skär den andra limehalvan i klyftor.
Thaigryta: Skölj och skiva purjolök och skala och riv ingefära.
Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs, purjolök och ingefära i ca 5 min. Rör om då och då. Tillsätt currypastan och fräs i ytterligare ca 1 min. Tillsätt soja och kokosmjölk och låt grytan sjuda i ca 5 min.
Tillsätt spenaten i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och peppar och strö över finhackad koriander.
Servera grytan med ris, limeklyftor och kålsallad.
Näringsvärde: 785 kcal, 25 g protein, 47 g fett, 64 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1