Vegansk thaigryta med kokosmjölk
Mari Bergman

Vegansk thaigryta med kokosmjölk

20 minEnkelt
285,40 kr
4 portioner31,26 kr per portion
Lättlagad vegansk gryta med smak av grön curry och kokosmjölk som serveras med ris. Perfekt som vardagsmiddag. Obs! Se till att den gröna currypastan du köper inte innehåller räkor om du vill behålla rätten vegansk. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,22

Tillbehör
1 mskRapsolja
300 gRaw slaw
3 dlBasmatiris
1 stLime
1 krmSalt Fint
Thaigryta
1 mskRapsolja
0,5 stKoriander - färsk
1 mskFärsk ingefära
400 mlKokosmjölk
2 mskJapansk soja
4 tskGrön Currypasta
1 stPurjolök
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
100 gFärsk bladspenat
350 gVegetarisk Färs
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Blanda kålmixen med saften från 0.5 st lime, olja och en nypa salt. Blanda om ordentligt och låt stå till servering. Skär den andra limehalvan i klyftor.

3

Thaigryta: Skölj och skiva purjolök och skala och riv ingefära.

4

Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs, purjolök och ingefära i ca 5 min. Rör om då och då. Tillsätt currypastan och fräs i ytterligare ca 1 min. Tillsätt soja och kokosmjölk och låt grytan sjuda i ca 5 min.

5

Tillsätt spenaten i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och peppar och strö över finhackad koriander.

6

Servera grytan med ris, limeklyftor och kålsallad.

Näringsvärde: 785 kcal, 25 g protein, 47 g fett, 64 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir