Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rödcurrysås | ||
1 msk | Rapsolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
4 msk | Röd Currypasta | |
2,5 msk | Japansk soja | |
800 ml | Kokosmjölk | |
2 msk | Färsk ingefära | |
Recept 2: Röd currygryta med lax | ||
500 g | Laxfilé | |
75 g | Sugarsnaps | |
Recept 1: Tofuwok | ||
0,5 st | Purjolök | |
1 st | Röd Paprika | |
250 g | Broccoli | |
2 msk | Rapsolja | |
180 g | Risnudlar | |
1 msk | Majsstärkelse | |
1 st | Lime | |
0,25 tsk | Salt Fint | |
400 g | Tofu | |
75 g | Sugarsnaps | |
Tillbehör | ||
400 g | Jasminris | |
400 g | Edamamebönor | |
1 tsk | Flingsalt |
Recept 1: Asiatisk tofuwok med risnudlar, 40 min tillagning. Rödcurrysås: Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja och fräs ingefära, vitlök och currypasta under omröring 1 min. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt såsen puttra på svag värme.
Tofuwok: Strimla purjolök, paprika och sugarsnaps. Skär broccolin i buketter.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, sila av vattnet och spola nudlarna kalla.
Tärna tofun och blanda med salt och majsstärkelse på en tallrik.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme runt om så att den blir krispig. Häll över tofun på hushållspapper och ställ åt sidan.
Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs alla grönsaker på hög värme så att de mjuknar men behåller sin spänst. Tillsätt nudlarna till grönsakerna och hälften av rödcurrysåsen. Fräs ihop och låt allt blandas ordentligt med såsen. Lägg upp nudelwoken i djupa tallrikar och toppa med tofubitar. Pressa över lime. Klart att servera.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av rödcurrysåsen.
Recept 2: Röd currygryta med lax, 15 min tillagning. Ta fram rödcurrysåsen från recept 1.
Koka upp rödcurrysåsen i en gryta/vid kastrull.
Tärna laxen och lägg ner i såsen. Låt laxen sjuda i ca 5-7 min. Strimla sugarsnapsen och toppa över laxen vid servering.
Sjud edamamebönorna 1 min. Sila av vattnet och lägg upp bönorna i en skål. Tillsätt flingsalt.
Servera laxen med kokt ris och edamamebönor vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir
1 Soja Japansk 150ml Spicefield
4 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt