Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk tofuwok med risnudlar + Röd currygryta med lax
Mari Bergman

Asiatisk tofuwok med risnudlar + Röd currygryta med lax

40 minMedel
536,65 kr
8 portioner 49,06 kr per portion
Det här receptet ingår i Mathems Meal prep-koncept. Klicka hem ingredienser till 2 middagar för 4 personer. Konceptet går ut på att du lagar en större mängd av middagen i recept 1 som sedan blir grunden till recept 2. Du kan välja själv om du vill laga klart recept 2 samma dag och förvara i kylen till den dag du vill äta. Eller spara tillagad mat i matlådor och ha ingredienser klara för att laga recept 2 på max 10-20 min. Läs gärna igenom receptbeskrivningen innan du börjar laga för att underlätta din matlagning. I det här receptet lagar du en asiatisk tofuwok med risnudlar samt en supersnabb röd currygryta med lax. Recepten ger 4 + 4 portioner. Lycka till! Se alla våra meal prep-recept här.

Rödcurrysås
1 mskRapsolja
2 klyftaVitlök Vanlig
4 mskRöd Currypasta
2,5 mskJapansk soja
800 mlKokosmjölk
2 mskFärsk ingefära
Recept 2: Röd currygryta med lax
500 gLaxfilé
75 gSugarsnaps
Recept 1: Tofuwok
0,5 stPurjolök
1 stRöd Paprika
250 gBroccoli
2 mskRapsolja
180 gRisnudlar
1 mskMajsstärkelse
1 stLime
0,25 tskSalt
400 gTofu
75 gSugarsnaps
Tillbehör
400 gJasminris
400 gEdamamebönor
1 tskFlingsalt
Instruktioner
1

Recept 1: Asiatisk tofuwok med risnudlar, 40 min tillagning. Rödcurrysås: Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja och fräs ingefära, vitlök och currypasta under omröring 1 min. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt såsen puttra på svag värme.

2

Tofuwok: Strimla purjolök, paprika och sugarsnaps. Skär broccolin i buketter.

3

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, sila av vattnet och spola nudlarna kalla.

4

Tärna tofun och blanda med salt och majsstärkelse på en tallrik.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme runt om så att den blir krispig. Häll över tofun på hushållspapper och ställ åt sidan.

6

Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs alla grönsaker på hög värme så att de mjuknar men behåller sin spänst. Tillsätt nudlarna till grönsakerna och hälften av rödcurrysåsen. Fräs ihop och låt allt blandas ordentligt med såsen. Lägg upp nudelwoken i djupa tallrikar och toppa med tofubitar. Pressa över lime. Klart att servera.

Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av rödcurrysåsen.

7

Recept 2: Röd currygryta med lax, 15 min tillagning. Ta fram rödcurrysåsen från recept 1.

8
  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Koka upp en kastrull med vatten till edamamebönorna.
9

Koka upp rödcurrysåsen i en gryta/vid kastrull.

10

Tärna laxen och lägg ner i såsen. Låt laxen sjuda i ca 5-7 min. Strimla sugarsnapsen och toppa över laxen vid servering.

11

Sjud edamamebönorna 1 min. Sila av vattnet och lägg upp bönorna i en skål. Tillsätt flingsalt.

Servera laxen med kokt ris och edamamebönor vid sidan av.

Bild:

Nurlan Emir