Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1,5 dl | Vispgrädde | |
| 800 g | Hela Tomater Konserverade | |
| 2 tsk | Chilipulver | |
| 1 dl | Cashewnötter Naturella | |
| 200 g | Halloumi | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2,5 tsk | Kardemumma Mald | |
| 2,5 tsk | Kanel Malen | |
| 1 dl | Russin | |
| 500 g | Blomkål Fryst | |
| 3 msk | Rapsolja | |
Riv löken på ett rivjärn. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med kryddorna några minuter.
Tillsätt tomaterna och mosa dem med en trägaffel. Dela blomkålen i små buketter. Lägg i såsen och låt puttra tills den är mjuk.
Tillsätt grädde, salt och cashewnötter och koka ihop några minuter. Smaka av med mer salt om det behövs.
Tärna halloumin och stek i oljan. Servera kormasåsen med ris och toppa med halloumi och russin.
Bild:
Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlild

19,67 kr /kg

34,50 kr

48,75 kr /kg

182,38 kr /kg

162,50 kr /kg

103,80 kr /kg

47,00 kr /kg

953,13 kr /kg

779,27 kr /kg

29,17 kr /kg

35,50 kr

823,75 kr /kg

40,56 kr /l



