Krämig halloumistroganoff
Mari Bergman

Krämig halloumistroganoff

30 minEnkelt
238,55 kr
4 portioner25,20 kr per portion
Superfräsch stroganoff med halloumi och picklade grönsaker. Lättlagad vegomiddag! Tips! Pickla grönsakerna dagen innan för att spara tid.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Halloumistroganoff
1 mskGrönsaksbuljong
2 mskTomatpuré
1 stGul lök
2 tskDijonsenap
390 gKrossade Tomater
1 tskBalsamvinäger
250 mlHavrebaserad matlagning
250 gHalloumi
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 dlRöda Linser Torkade
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt Fint
3 krmTimjan - torkad
Picklade grönsaker
300 gMorötter
2 mskRapsolja
2 mskVinäger
4 mskVatten
1 mskHonung Flytande
0,5 tskSalt Fint
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Picklade grönsaker: Skala morötterna och skölj gurkan. Skär grönsakerna tunt. Blanda vatten, vinäger, rapsolja, honung och salt i en skål. Blanda om ordentligt och tillsätt grönsakerna. Låt dra till servering.

3

Halloumistroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med timjan. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och blanda om. Tillsätt krossade tomater, havregrädde, dijonsenap, buljong, linser, salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 10 min.

4

Tärna halloumin och stek den i olja runt om så att den blir fint gyllenbrun. Lägg över den i stroganoffsåsen strax innan servering.

Servera halloumistroganoffen tillsammans med ris och picklade grönsaker.

Näringsvärde: 674 kcal. 21 g protein, 34 g fett, 66 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell