Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
2 tsk | Tandoorikrydda | |
1 st | Gul lök | |
100 g | Cashewnötter Saltade | |
3 klyfta | Vitlök | |
2 krm | Salt | |
150 g | Smör | |
5 dl | Vispgrädde | |
300 g | Passerade Tomater | |
0,5 tsk | Cayennepeppar | |
Kyckling | ||
1 kg | Kycklingfile Fryst | |
1 msk | Tandoorikrydda |
Sätt ugnen på 180 grader och smöra en ugnsfastform.
Kycklingen: Tärna och blanda kycklingen med 1 msk tandori krydda, Låt kyckligen stå i ugnen i ca 20 minuter.
Sås: Smält smör i en stor stekpanna eller gryta. Blanda lök och vitlök i smöret och låt karameliseras. Blanda i tomater, grädde, salt, cayenne och 2 tsk tandorikrydda. Låt såsen sjuda i 20-30 min.
Blanda ner den färdiga kycklingen i såsen och låt de sjuda tillsammans en stund.
Servera gärna med sallad och lite cashew nötter.
Bild:
Malin Olofsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria