Gå vidare till huvudinnehåll
Sötpotatisbowl med halloumi
Mari Bergman

Sötpotatisbowl med halloumi

30 minEnkelt
453,60 kr
4 portioner 56,39 kr per portion
En stor skål med massor av läckerheter såsom rostad sötpotatis, brysselkål och stekt halloumi. Allt toppas med en krämig dressing på cashewnötter, citron och persilja. Både vackert och gott!

Bowl
2 stBakplåtspapper
1 krmSvartpeppar Malen
250 gBroccoli
0,5 stCitron
500 gBrysselkål
2 mskOlivolja
1 krmSalt
400 gHalloumi
600 gSötpotatis
180 gRomansallat, (1 st)
50 gCashewnötter Naturella
Dressing
0,5 stCitron
3 mskOlivolja
30 gCashewnötter Naturella
1 stPersilja - färsk
2 krmSalt
2 mskVatten
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Bowl: Skala och tärna sötpotatisen. Skölj brysselkålen och dela den på mitten. Skär broccolin i mindre buketter.

3

Ta fram två plåtar med bakplåtspapper. Lägg sötpotatisen på den ena plåten och brysselkål och broccoli på den andra plåten. Ringla olja och pressad citronsaft över både sötpotatis, broccoli och brysselkål.

4

Krydda med salt och peppar efter smak. Rosta sötpotatisen i ugnen i ca 20 min och brysselkål och broccoli i ca 15 min.

5

Skölj och strimla salladen och fördela på fyra tallrikar.

6

Tärna halloumin och stek den gyllene på alla sidor i olja.

7

Dressing: Mixa cashewnötterna till ett smul i en matberedare/liten mixer. Tillsätt persilja, citronsaft, olja och vatten och mixa till en slät dressing. Smaka av dressingen med salt.

8

Bowl: Fördela sötpotatis, brysselkål och broccoli över salladen. Toppa med halloumi, cashewnötter och dressing. Ät och njut!

Näringsvärde: 869 kcal, 35 g protein, 57 g fett, 49 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir