Lätt halloumistroganoff
Mari Bergman

Lätt halloumistroganoff

20 minEnkelt
84,80 kr
2 portioner20,39 kr per portion
Smakrik stroganoff med halloumi som serveras med romanesco. Lika gott till vardag som till helg! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
1 tskOlivolja
0,5 stBlomkål Färsk
1 krmSalt Fint
Halloumistroganoff
200 gKrossade Tomater
0,5 stGul lök
0,2 tskSalt Fint
150 gHalloumi
1 tskDijonsenap
1 tskOlivolja
0,5 mskGrönsaksbuljong
0,5 tskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskTomatpuré
1,5 krmTimjan - torkad
1 dlHavrebaserad matlagning
0,5 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Halloumistroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tillsammans med timjan.

2

Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och blanda om. Tillsätt krossade tomater, havregrädde, dijonsenap, buljong, salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 10 min.

3

Tärna halloumin och stek den i olja runt om så att den blir fint gyllenbrun.

4

Tillbehör: Dela romanescon i små buketter. Koka buketterna i saltat vatten i ca 2-3 min. Häll av vattnet och tillsätt olja till romanescon.

5

Lägg över den stekta halloumin i stroganoffsåsen och servera tillsammans med romanescon.

Näringsvärde: 483 kcal, 21 g protein, 33 g fett, 23 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir