Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Potatispuré | ||
| 700 g | Mandelpotatis | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2,5 msk | Smör | |
| 1 dl | Mellanmjölk | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 600 g | Torskfilé Färsk | |
| 50 g | Sötmandel Spån | |
| Sallad | ||
| 0,75 g | Haricot Verts Färsk | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Balsamvinäger | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| Kryddblandning | ||
| 0,5 tsk | Paprikakrydda | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 0,5 tsk | Sambal Oelek | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 0,5 tsk | Spiskummin | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tina de gröna bönorna i lite vatten på spisen.
Skala och koka potatisen.
Kolla så att det inte är några ben i fisken. Lägg den sedan i en ugnsfast form.
Kryddblandning: Blanda samman alla ingredienser till kryddblandningen och bred ut över fisken. Strö över mandelspån och sätt in i ugnen ca 10 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och paprikan. Blanda med bönorna och ringla över lite olja och vinäger.
Potatispuré: Sila av potatisvattnet och mosa potatisen med smöret med hjälp av en potatisstomp eller visp. Tillsätt mjölken lite i taget tills du får den konsistens du önskar. Smaka av med salt och peppar.
Servera purén till den mandelbakade fisken och grönsalladen.
Bild:
Linnea Swärd

27,72 kr /kg

13,30 kr /l

2 Torskrygg Skrei med Skinn MSC
472,50 kr /kg

279,50 kr /kg

193,00 kr /kg

33,61 kr /kg

61,67 kr /kg

21,95 kr /st

179,75 kr /kg

54,24 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

131,90 kr /l

31,95 kr

40,56 kr /l

30,50 kr