Gå vidare till huvudinnehåll
Raw wrap med cashewdipp, tabbouleh och grönsaksstavar
Mari Bergman

Raw wrap med cashewdipp, tabbouleh och grönsaksstavar

30 minEnkelt
507,55 kr
4 portioner 40,94 kr per portion
Raw Food till lunch? Här är en god, raw huvudrätt.

Dipp
1,5 tskLantbuljong
100 gVanliga Tomater
1,5 dlCashewnötter Naturella
2 klyftaVitlök Vanlig
100 gSoltorkade Tomater
1 dlPersilja - färsk
1 dlBasilika - färsk
1 mskFärsk ingefära
1 stRöd Paprika
1 stVanliga morötter
0,5 stGurka
250 gRättika, (1 st)
0,5 stSavoykål
1 stGul Paprika
Raw tabbouleh
2 mskOlivolja
0,5 stPersilja - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
65 gCitron, (0,5 st)
0,5 stMynta - färsk
500 gBlomkål Färsk
1 stRödlök
1 tskSalt
200 gVanliga Tomater
Instruktioner
1

Skölj blomkålshuvudet och mixa det sedan till ett grovt smul i en matberedare.

2

Mixa samman alla ingredienser till cashewdippen i en matberedare.

3

Grovhacka persilja och mynta och skölj och tärna tomaterna fint. Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Blanda samman med blomkålssmulet och tillsätt citronsaft, olivolja, salt och peppar. Smaka av och krydda ev mer.

Dipp:

4

Skölj paprika, tomat och gurka. Kärna ur paprikan. Skala morot och rättika. Skär ca 5 cm långa strimlor av grönsakerna.

5

Skölj savoykålsbladen och fyll dem med en klick cashewdipp, grönsaksstavar och en stor sked av raw tabbouleh. Vik ihop, ät och njut.

Bild:

Linnea Swärd