Mandelfisk med citronsås och kokt potatis
Mari Bergman

Mandelfisk med citronsås och kokt potatis

40 minEnkelt
262,60 kr
4 portioner38,20 kr per portion
Klassisk husmanskost när den är som bäst! Saftig fisk toppad med knapriga mandelflarn som serveras med en mild citronsås och kokt potatis. Tips! Tina gärna fisken i kylen över natten.

Tillbehör
0,25 stPersilja
250 gGröna Ärtor Frysta
700 gPotatis Fast
2 krmSalt Fint
Citronsås
0,5 tskTorkad gurkmeja
1 krmSalt Fint
1 stGul lök
2 dlVispgrädde
2 mskMat & Bak Smör
1 tskVitvinsvinäger
1 mskCitron
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
Mandelfisk
1 mskCitron
50 gSötmandel Spån
1 krmSvartpeppar Malen
600 gTorskfilé Fryst
0,25 stPersilja
1 dlStröbröd
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSalt Fint
50 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten.

3

Mandelfisk: Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och pressa över 1 msk citronsaft.

4

Skala och riv vitlök och finhacka persilja. Blanda samman med ströbrödet i en skål och strö över fisken. Strö över mandelspån och klicka över smör. Sätt in fisken i ugnen i ca 20 min.

5

Citronsås: Skala och finhacka löken. Bryn löken och gurkmejan i smöret i en kastrull så att löken mjuknar. Tillsätt vinäger, grädde och vatten. Låt såsen sjuda i ca 15 min. Mixa den sedan slät med en stavmixer och smaka av såsen med 1-2 msk citronsaft, salt och peppar.

6

Tillbehör: Värm ärtorna i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.

7

Finhacka persiljan.

8

Servera mandelfisken med kokt potatis, citronsås och gröna ärtor. Strö över persilja, ät och njut!

Näringsvärde: 824 kcal, 39 g protein, 47 g fett, 58 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir