Nektarinsallad med getost och granatäpple

Nektarinsallad med getost och granatäpple

30 minEnkelt
280,40 kr
8 portioner15,63 kr per portion
Vacker sallad med fin smakkombination av grillade nektariner och getost. Perfekt på buffébordet!

1 mskOlivolja
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
2 stAvokado
0,25 stMynta - färsk
2 mskHonung Flytande
0,5 tskSalt Fint
5 stNektarin
200 gGetost, Chevre
250 gFärsk bladspenat
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Halvera och kärna ur nektarinerna och pensla dem med lite olja och honung.

2

Grilla nektarinerna på låg värme i grillpanna eller på indirekt värme på grillen så att de blir mjuka och saftiga och får fin färg.

3

Skölj spenaten, skiva avokadon och rödlöken och blanda allt på ett fint fat och lägg över de varma nektarinerna.

4

Smula över getosten. Pilla ur granatäppelkärnor i bitar och lägg över salladen. Salta, peppra, ringla över olivolja och pressa över citron. Avsluta med att dutta över lite honung och strössla med färsk mynta.

5

NJUT med öga och gom.

Receptet är hämtat ur boken "Söndagsmiddag - Riddarna runt det operfekta bordet" som är skriven av Sanna Lundell och Ann Söderlund. Bokes ges ut av "The Book affair" och är fotad av Erica Wessman

Bild:

Erica Wessman