Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Aubergine | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Olivolja | |
2 st | Aubergine | |
1 krm | Salt | |
Fetaoströra | ||
1 tsk | Honung | |
150 g | Fetaost | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
250 g | Rödkål Färsk | |
35 g | Machesallat | |
380 g | Gröna Linser Förkokta | |
1 st | Granatäpple | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
60 g | Sötmandel Naturell | |
2 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader. Tina granatäppelkärnorna.
Aubergine: Halvera auberginerna och skär rutmönster i varje halva. Lägg dem i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök. Gnid in vitlök och olja samt salt och peppar efter smak över varje auberginehalva. Baka i ugnen ca 40 min.
Fetaoströra: Mosa ihop fetaosten i en skål med creme fraiche, citronskal från ½ citron, 1 tsk citronsaft, honung och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj salladen och skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Sila av linserna och spola dem i kallt vatten. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Blanda samman alla ingredienser i en skål. Ringla över olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar. Tillsätt hackade mandlar strax innan servering.
Ta ut auberginerna och lägg upp på ett fat. Klicka över fetaoströra och toppa med sallad eller servera salladen vid sidan om.
Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 523 kcal, 18 g protein, 35 g fett, 27 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana