Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Quinoasallad | ||
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 st | Citron | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Bladpersilja - färsk | |
1 st | Granatäpple | |
1 st | Rödlök | |
285 g | Gröna Linser Förkokta | |
1 tsk | Salt | |
70 g | Färsk bladspenat | |
3 dl | Quinoa | |
Ädelostgratinerad aubergine | ||
2 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Salt | |
140 g | Ädelost | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 st | Aubergine |
Sätt ugnen på 200 grader.
Quinoasallad: Koka 4 portioner quinoa i rikligt med vatten i en stor kastrull ca 12-15 min. Sila sedan av den i ett durkslag och spola under kallt vatten.
Ädelostgratinerad aubergine: Skölj och skiva auberginen i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Pensla skivorna med olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 10 min. Ta sedan ut plåten och smula över hälften av ädelosten över de grillade aubergineskivorna. Sätt in i ytterligare 3-5 min så att osten smälter och får fin färg.
Quinoasallad: Mixa samman persilja, citronsaft, olja, balsamvinäger,honung, salt och peppar till en dressing i en blender eller med hjälp av en stavmixer.
Skala och finstrimla rödlök. Skölj spenat och linser. Blanda samman med den kokta quinoan och tillsätt dressingen, blanda väl.
Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna i en skål.
Montering: Lägg upp quinoasalladen på ett fat. Lägg över de ädelostgratinerade aubergineskivorna och toppa med granatäppelkärnor. Smula över resten av ädelosten.
Näringsvärde: 706 kcal, 34 g protein, 28 g fett, 75 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1