Gå vidare till huvudinnehåll
Shake sallad med kyckling, feta och granatäpple
Mari Bergman

Shake sallad med kyckling, feta och granatäpple

40 minEnkelt
240,65 kr
1 portion 74,78 kr per portion
Blanda ihop en härlig sallad till lunch eller middag! Du tar den enkelt med dig i en glasburk. Receptet kommer från programmet Smakligt.

Dressing
1 mskCitron
0,3 stBasilika - färsk
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja, Extra Virgin
Sallad
0,25 stGranatäpple
100 gSötpotatis
0,5 dlQuinoa
30 gFetaost
150 gKyckling Grillad
50 gGurka
Instruktioner
1

Shake sallad: Koka quinoa i rikligt med vatten och spola det sedan kallt.

2

Tärna sötpotatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och rosta i ugn på 200 grader ca 30 min. Salta efter smak och låt svalna innan montering.

3

Tärna gurkan smått, smula fetaosten och pilla ur granatäppelkärnor. Grovhacka salladen.

4

Dressing: Blanda ihop olja, citronsaft och finhackad basilika. Smaka av med lite salt och peppar.

5

Montera alla ingredienser i ordning i olika lager i en hög glasburk. När det är dags att äta häller du i dressingen och skakar ordentligt.