Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grönsakssallad | ||
150 g | Fetaost | |
1 st | Rödlök | |
1 st | Röd Paprika | |
290 g | Röda Linser Förkokta | |
3 dl | Quinoa | |
250 g | Skogschampinjoner | |
2 krm | Salt | |
1 st | Granatäpple | |
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
70 g | Machesallat | |
0,5 st | Zucchini | |
Dressing | ||
3 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Basilika - färsk | |
1,5 msk | Balsamvinäger | |
1 tsk | Honung Flytande |
Sätt ugnen på 200 grader.
Grönsakssallad: Koka quinoa i rikligt med vatten ca 12 min. Sila sedan av den och spola kall.
Skölj och tärna zucchini och paprika. Skär svampen i kvartar och skala och grovhacka löken. Blanda grönsakerna på en plåt med olja, salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 15-20 min.
Dressing: Mixa olja, balsamvinäger, honung, basilikablad, salt och peppar i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
Grönsakssallad: Skölj salladen och lägg upp på ett fat. Sila av linserna och spola i kallt vatten.
Servering: Blanda den kokta, kalla quinoan med dressingen och linserna. Lägg quinoablandningen över salladen och toppa med de rostade grönsakerna, smulad fetaost, granatäppelkärnor och hackad persilja.
Näringsvärde: 578 kcal, 20 g protein, 30 g fett, 48 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
2 Skogschampinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel