Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Apelsinsallad | ||
75 g | Fetaost | |
100 g | Pistagenötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 st | Apelsin | |
1 st | Granatäpple | |
Potatis | ||
800 g | Potatis | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Bakplåtspapper | |
Lax | ||
600 g | Laxfilé | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Tvätta potatisen och skär den i tunna skivor, använd gärna en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna i en bunke. Tillsätt olivoljan och salt efter smak. Blanda om ordentligt. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och sprid ut potatisen ordentligt. Sätt in i ugnen ca 25-30 min beroende på ugn. Håll koll så att potatisen inte bränns vid.
Apelsinsallad: Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem sedan i skivor. Dela granatäpplet på mitten och ta ut kärnorna. Skala pistagenötterna och grovhacka dem lite lätt. Lägg ut apelsinskivorna på ett fat. Strö över granatäppelkärnor och pistagenötter. Smula över fetaosten och krydda med en nypa svartpeppar.
Lax: Ta bort ev skinn på laxfilén och skär den i 4 portionsbitar. Krydda med salt och peppar efter smak på varje sida.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxbitarna gyllenbruna på medelhög värme ca 2 minuter på varje sida. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.
Servera den stekta laxen med råstekt potatis och apelsin- och granatäppelsallad.
Näringsvärde: Kcal 747 g, Protein 40 g, Fett 42 g, Kolhydrater 46 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt