Gå vidare till huvudinnehåll
Benfri kotlett med sötpotatis, fetaost och granatäpple
Mia Troberg

Benfri kotlett med sötpotatis, fetaost och granatäpple

2 tEnkelt
367,55 kr
6 portioner 53,62 kr per portion
Recept på saftig kotlett med smakrika, nyttiga och färgglada tillbehör. Rekvisita: Villeroy & Boch

Tillbehör
1 stRödlök
150 gFetaost
1 stGranatäpple
70 gFärsk bladspenat
Sötpotatis
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 mskOlivolja
1 krmSalt
900 gSötpotatis
1 kgFläskkotlett
1 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskJapansk soja
1 krmSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Salta och peppra. Stek i smör så att steken får färg runt om. Lägg i en form och häll på soja. Stek i 1,5 timmar. Låt vila under folie. Använd skyn som sås.

2

Sötpotatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg i en ugnsform och gratinera i ca 25 minuter eller tills de fått lite färg.

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 473,0

Protein (g) 41,2

Fett (g) 21,5

Kolhydrater (g) 26,8

Bild:

Linnea Swärd