Apelsin- och granatäppelsallad med fetaost och senapsdressing
Mari Bergman

Apelsin- och granatäppelsallad med fetaost och senapsdressing

15 minEnkelt
229,60 kr
8 portioner11,81 kr per portion
Den perfekta salladen som har allt en sallad kan önska! Sött, salt, krisp och vansinnigt god och vacker. Passar perfekt att servera på julbordet tillsammans med all annan julmat. Det här receptet ingår i Mathems klassiska julbord. Se alla recept som ingår vårt klassiska julbord här

Senapsdressing
2 krmSalt Fint
0,5 mskVit balsamvinäger
1 mskSenap Grovkornig
0,5 krmSvartpeppar
1 tskCitron
4 mskOlivolja
Sallad
1 stGranatäpple
0,5 stPersilja - färsk
2 stApelsin
50 gSötmandel Spån
100 gGemsallad
1 stFänkål Färsk
1 stSalladsmix
150 gFetaost
Instruktioner
1

Sallad: Skala apelsinerna och skär fruktköttet i klyftor. Pressa apelsinsaften som blir över från apelsinerna i en skål till dressingen.

2

Skölj och strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Skölj och strimla gemsalladen.

3

Grovhacka persiljan.

4

Dressing: Tillsätt olja, balsamvinäger, senap och citronsaft i skålen med apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar.

5

Blanda salladsmixen, gemsalladen, fänkålen och apelsinklyftorna på ett fat. Ringla över dressingen och toppa med granatäppelkärnor, mandelspån, persilja och smulad fetaost.

Servera på julbordet

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir