Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sås | ||
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 0,25 st | Gräslök - färsk | |
| 0,5 st | Citron | |
| 2 tsk | Japansk soja | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Köttbullar | ||
| 0,5 st | Citron | |
| 0,25 st | Gräslök - färsk | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 msk | Smör | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 1 st | Ägg | |
| 0,3 st | Purjolök | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Salt | |
| Tillbehör | ||
| 300 g | Morötter | |
| 500 g | Potatis Fast | |
Tillbehör: Tvätta potatisen och skala morötterna. Skär morötterna i ganska stora bitar. Koka potatis och morötter i saltat vatten.
Köttbullar: Skölj och finhacka ca 7 cm purjolök och en vitlök. Skölj och finhacka gräslöken och skölj och riv skal från en halv citron. Blanda alltsammans med färsen i en skål och tillsätt ägg, salt och peppar. Blanda om ordentligt och rulla stora köttbullar.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme ca 5 min.
Sås: Tillsätt grädde, rivet skal och saft från en halv citron, soja, honung och finhackad gräslök i pannan med köttbullarna. Låt såsen koka ner på låg värme några minuter så att den får en krämig konsistens och kokar in i köttbullarna. Smaka av och krydda ev med lite salt och peppar.
Servera köttbullarna tillsammans med kokt potatis och morötter.
Näringsvärde: 651 kcal, 31 g protein, 44 g fett, 30 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

21,95 kr /st

48,18 kr /kg

34,50 kr

144,00 kr

4,20 kr /st

38,42 kr /kg

13,95 kr /kg

24,39 kr /kg

111,90 kr /kg

296,67 kr /l

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

137,90 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr