Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
60 g | Rädisor | |
Potatis | ||
700 g | Potatis | |
200 g | Morötter | |
Dressing | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsk | Honung | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
Köttfärsbiffar | ||
0,25 st | Gräslök - färsk | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Potatis: Skala potatis och morötter. Koka potatisen i saltat vatten ca 20 min. Skär morötterna i bitar och tillsätt till potatisen och låt dem koka med de sista 5-7 min.
Köttfärsbiffar: Blanda färsen med salt, peppar, finhackad gräslök, dijonsenap och kalvfond. Forma 8 st biffar och stek dem i olja och smör på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Dressing: Skölj och finhacka gräslöken och blanda med creme fraiche, honung, vinäger och en nypa salt och peppar.
Tillbehör: Skölj gurka och rädisor. Skär gurkan i stavar och lägg upp grönsakerna i skålar.
Servera köttfärsbiffarna med kokta grönsaker, dressing, gurka och rädisor.
Näringsvärde: 583 kcal. 31 g protein, 33 g fett, 38 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla