Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatissallad | ||
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
200 g | Morötter | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Krispsallat | |
2 msk | Olivolja | |
500 g | Potatis | |
60 g | Rädisor | |
1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
Köttfärsbiffar | ||
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
1 msk | Smör | |
0,25 st | Gräslök - färsk |
Primörsallad: Skölj potatisen och dela den i 4 klyftor. Koka på låg värme i saltat vatten tills de mjuknar, ca 10-12 min. Sila sedan av vattnet och låt potatisen svalna en aning.
Skölj morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Skala och skiva rödlöken tunt. Skölj rädisor, gurka och gräslök. Skiva rädisor och gurka tunt och finhacka gräslöken. Skölj och strimla salladen. Blanda samman i en skål och ställ åt sidan.
Köttfärsbiffar: Blanda färsen med salt, peppar, finhackad gräslök, dijonsenap och kalvfond. Forma 8 st biffar och stek dem i olja och smör på medelhög värme ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Primörsallad: Tillsätt den kokta potatisen till grönsakerna och tillsätt sedan creme fraiche, olja och balsamvinäger och vänd runt försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
Servera köttfärsbiffarna tillsammans med primörsalladen.
Näringsvärde: 525 kcal, 30 g protein, 31 g fett, 29 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Krispsallat Stadsodlad Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla