Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärsbiffar med gräslöksdressad primörsallad
Mari Bergman

Köttfärsbiffar med gräslöksdressad primörsallad

30 minEnkelt
400,65 kr
4 portioner 32,79 kr per portion
Laga saftiga köttfärsbiffar med en krämig gräslöksdressad primörsallad. Du kommer inte att bli besviken på denna smakfulla rätt!

Potatissallad
0,5 stGräslök - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlCreme Fraiche Naturell
200 gMorötter
0,5 stGurka
1 stRödlök
1 krmSalt
0,5 stKrispsallat
2 mskOlivolja
500 gPotatis
60 gRädisor
1,5 mskVit balsamvinäger
Köttfärsbiffar
1 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
500 gNötfärs
0,5 tskSalt
1 mskDijonsenap
1 mskKalvfond Buljong
1 mskSmör
0,25 stGräslök - färsk
Instruktioner
1

Primörsallad: Skölj potatisen och dela den i 4 klyftor. Koka på låg värme i saltat vatten tills de mjuknar, ca 10-12 min. Sila sedan av vattnet och låt potatisen svalna en aning.

2

Skölj morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Skala och skiva rödlöken tunt. Skölj rädisor, gurka och gräslök. Skiva rädisor och gurka tunt och finhacka gräslöken. Skölj och strimla salladen. Blanda samman i en skål och ställ åt sidan.

3

Köttfärsbiffar: Blanda färsen med salt, peppar, finhackad gräslök, dijonsenap och kalvfond. Forma 8 st biffar och stek dem i olja och smör på medelhög värme ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.

4

Primörsallad: Tillsätt den kokta potatisen till grönsakerna och tillsätt sedan creme fraiche, olja och balsamvinäger och vänd runt försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

Servera köttfärsbiffarna tillsammans med primörsalladen.

Näringsvärde: 525 kcal, 30 g protein, 31 g fett, 29 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell