Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsgratinerad lax med Västerbottenssås och potatis
Mari Bergman

Ugnsgratinerad lax med Västerbottenssås och potatis

30 minEnkelt
351,55 kr
4 portioner 51,42 kr per portion
En underbar laxrätt med härliga smaker som citron, dill och Västerbottensost. Dessutom är den hur lätt som helst att göra. Full pott!

Tillbehör
1 krmSalt
60 gRomansallat, (0,5 st)
300 gVanliga morötter
0,5 mskOlivolja
500 gPotatis Fast
Lax
1 krmSvartpeppar Malen
1 stCitron
2 dlVispgrädde
0,5 tskSalt
500 gLaxfilé Fryst
75 gVästerbottensost
1 stDill - färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Lax: Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta och peppra lite lätt.

3

Riv osten och blanda ihop med grädde i en bunke. Skölj och finhacka dillen och skölj och riv skal från en citron och tillsätt till grädden och osten. Tillsätt salt och häll gräddblandningen över laxen. Sätt in i ugnen ca 20 min.

4

Tillbehör: Tvätta potatisen och dela den på mitten om de är stora. Skala morötterna och skär dem i ganska stora bitar. Koka potatis och morötter i saltat vatten. Skölj och strimla sallad och ringla över olivolja.

5

Servera den ugnsgratinerade laxen med nykokt potatis, morötter och sallad.

Näringsvärde: 649 kcal, 32 g protein, 44 g fett, 30 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell