Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fiskbiffar | ||
2 msk | Olivolja | |
600 g | Koljafile | |
1 st | Ägg | |
1,5 msk | Citron | |
1 tsk | Salt | |
1 dl | Ströbröd | |
2 msk | Smör | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Citron | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
800 g | Potatis Fast | |
250 g | Körsbärstomater | |
4 msk | Smör |
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.
Fiskbiffar: Ta bort ev ben ur fisken, lägg den i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, persilja, citronsaft, salt och svartpeppar. Mixa tills du får en jämn och formbar smet. Forma 4 st biffar med vattensköljda händer och vänd i ströbröd på en tallrik.
Stek biffarna på båda sidor på medelvärme i en panna med olja och en klick smör tills det får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10- 15 min.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål. Smält smöret i kastrullen. Skiva upp resten av citronen i klyftor, skölj och halvera cocktailtomaterna och lägg upp i en skål.
Servera fiskbiffarna med kokt potatis, ärtor, tomater och skirat smör.
Näringsvärde: Kcal: 577 Fett: 29 g Protein: 28 g Kolhydrater: 48 g
Bild:
Linnea Swärd
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria