Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffar | ||
500 g | Nötfärs | |
50 g | Parmesanost | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,8 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg | |
Gräslökssås | ||
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 st | Gräslök - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Citron | |
1 krm | Salt | |
2 st | Schalottenlök | |
0,5 dl | Vatten | |
2 tsk | Kalvfond Buljong | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Smör | |
Tillbehör | ||
1 st | Broccoli Färsk | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Fast |
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär broccolin i mindre buketter.
Biffar: Lägg färsen i en bunke. Tillsätt ägg, finriven ost, salt och peppar. Blanda om och forma 4-6 biffar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft ur biffarna och lägg dem på en tallrik.
Gräslökssås: Skala och finhacka schalottenlöken. Tillsätt smör i pannan och stek löken mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger, grädde, vatten och fond och koka upp. Lägg ner biffarna i såsen och låt sjuda på svag värme ca 10 min.
Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt i pannan och blanda om. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.
Tillbehör: Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med den sista minuten. Sila av vattnet och lägg upp potatis och broccoli i skålar.
Servera parmesanbiffarna i gräslökssåsen tillsammans med kokt potatis och broccoli.
Näringsvärde: 675 kcal, 40 g protein, 40 g fett, 37 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko