Parmesanbiffar i gräslökssås
Mari Bergman

Parmesanbiffar i gräslökssås

40 minEnkelt
464,65 kr
4 portioner36,59 kr per portion
Saftiga biffar smaksatta med parmesan, serverade med en smakrik gräslökssås och potatis. En rätt för hela familjen!

Biffar
500 gKöttfärs - Nöt
50 gParmesanost
0,5 mskOlivolja
0,8 tskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
2 krmSvartpeppar Malen
1 stÄgg
Gräslökssås
1 tskVitvinsvinäger
1 stGräslök - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stCitron
1 krmSalt Fint
2 stSchalottenlök
0,5 dlVatten
2 tskKalvfond Buljong
1,5 dlVispgrädde
2 mskMat & Bak Smör
Tillbehör
1 stBroccoli Färsk
1 krmSalt Fint
700 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär broccolin i mindre buketter.

2

Biffar: Lägg färsen i en bunke. Tillsätt ägg, finriven ost, salt och peppar. Blanda om och forma 4-6 biffar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft ur biffarna och lägg dem på en tallrik.

3

Gräslökssås: Skala och finhacka schalottenlöken. Tillsätt smör i pannan och stek löken mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger, grädde, vatten och fond och koka upp. Lägg ner biffarna i såsen och låt sjuda på svag värme ca 10 min.

4

Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt i pannan och blanda om. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.

5

Tillbehör: Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med den sista minuten. Sila av vattnet och lägg upp potatis och broccoli i skålar.

6

Servera parmesanbiffarna i gräslökssåsen tillsammans med kokt potatis och broccoli.

7

Näringsvärde: 675 kcal, 40 g protein, 40 g fett, 37 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir