Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
400 g | Vanliga morötter | |
700 g | Potatis Fast | |
2 krm | Salt | |
Sås | ||
0,5 st | Citron | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
2 tsk | Japansk soja | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
2 tsk | Honung | |
Färsbiffar | ||
100 g | Vanliga morötter | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Smör | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 st | Gul lök |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill. Skala morötterna (1 morot sparar du till färsen) och skär dem i stavar. Koka morötterna tillsammans med potatisen de sista 5 minuterna.
Biffar: Blanda färsen med finhackad lök, riven morot, salt, peppar och grädde till en jämn färs. Forma 8 biffar. Stek dem i olja och smör i en varm stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.
Sås: Tvätta och riv skalet från citronen och skölj och hacka gräslöken. Lägg åt sidan till servering.
Tillsätt grädden i pannan. Krydda med soja, honung och saften från 1/2 citron. Låt skyn koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar. Strö över citronskal och gräslök.
Servera biffarna med sås, potatis och morötter.
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla