Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gurksallad | ||
0,75 st | Gräslök - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Potatis- och pepparrotsstomp | ||
2 msk | Smör | |
0,25 st | Gräslök - färsk | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Pepparrot Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
700 g | Potatis Fast | |
Torsk | ||
75 g | Citron, (0,5 st) | |
0,5 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Olivolja | |
600 g | Torskfilé |
Potatis- och pepparrotsstomp: Skala potatisen och koka den i saltat vatten.
Skala och riv pepparrot och skölj och finhacka gräslök.
Torsk: Skär torskfilén i portionsbitar. Tvätta citronen och riv skalet över fisken. Krydda med salt och peppar efter smak.
Gurksallad: Skölj och tärna gurka och äpple. Skölj och finhacka gräslök. Blanda ihop i en skål och pressa över citronsaft och tillsätt olja. Smaka av med salt och peppar.
Potatis- och pepparrotsstomp: Häll av potatisvattnet. Tillsätt pepparrot, gräslök, creme fraiche och smör till potatisen. Mosa ihop till ett grovt stomp med en gaffel. Det ska inte bli ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
Torsk: Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek torsken på medelvärme ca 2-3 min på båda sidor.
Servera torsken tillsammans med potatisstomp och gurksallad.
Näringsvärde: 485 kcal, 31 g protein, 22 g fett, 38 g kolhydrater.
Bild:
Asel Al Baldawi
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla