Stekt torsk med potatis- och pepparrotsstomp
Mari Bergman

Stekt torsk med potatis- och pepparrotsstomp

40 minEnkelt
505,75 kr
4 portioner84,76 kr per portion
Stekt torsk är en lättlagad och härlig klassiker som aldrig går ut tiden. Det underbara potatisstompet med pepparrot sätter verkligen god smak på hela rätten.

Gurksallad
0,75 stGräslök - färsk
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
75 gCitron, (0,5 st)
1 stÄpple Granny Smith
0,5 stGurka
1 krmSvartpeppar Malen
Potatis- och pepparrotsstomp
2 mskMat & Bak Smör
0,25 stGräslök - färsk
1 krmSalt Fint
2 mskPepparrot Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlCreme Fraiche Naturell
700 gPotatis Fast
Torsk
75 gCitron, (0,5 st)
0,5 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
600 gTorskfilé Färsk
Instruktioner
1

Potatis- och pepparrotsstomp: Skala potatisen och koka den i saltat vatten.

2

Skala och riv pepparrot och skölj och finhacka gräslök.

3

Torsk: Skär torskfilén i portionsbitar. Tvätta citronen och riv skalet över fisken. Krydda med salt och peppar efter smak.

4

Gurksallad: Skölj och tärna gurka och äpple. Skölj och finhacka gräslök. Blanda ihop i en skål och pressa över citronsaft och tillsätt olja. Smaka av med salt och peppar.

5

Potatis- och pepparrotsstomp: Häll av potatisvattnet. Tillsätt pepparrot, gräslök, creme fraiche och smör till potatisen. Mosa ihop till ett grovt stomp med en gaffel. Det ska inte bli ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.

6

Torsk: Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek torsken på medelvärme ca 2-3 min på båda sidor.

Servera torsken tillsammans med potatisstomp och gurksallad.

Näringsvärde: 485 kcal, 31 g protein, 22 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Asel Al Baldawi