Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kål | ||
1 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Dill - färsk | |
500 g | Spetskål | |
1 msk | Smör | |
1,5 msk | Citron, ca 0,5 citron | |
0,5 st | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
700 g | Potatis Fast | |
Torsk | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
600 g | Torskfilé | |
1 msk | Smör |
Tillbehör: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten.
Kål: Skölj och strimla spetskål och purjolök. Skölj och finhacka dillen. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs kål och purjolök tills det mjuknar. Tillsätt grädde, dill och 1 msk citronsaft och koka ihop 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Torsk: Skär torsken i portionsbitar och salta och peppra på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek fiskbitarna ca 2 min på båda sidor så att de får en gyllenbrun och fin stekyta.
Servera torsken med krämig spetskål och kokt potatis.
Näringsvärde: 432 kcal, 32 g protein, 16 g fett, 37 g kolhydrater.
Bild:
Maddzan Lindblad
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt