Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Blomkålsbulgur | ||
3 dl | Bulgur | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
200 g | Blomkål Färsk | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
Dilltzatziki | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Dill - färsk | |
0,5 st | Gurka | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Citron | |
Biffar | ||
1 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
500 g | Laxfilé | |
1,5 msk | Senap Grovkornig | |
0,5 st | Dill - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Citron |
Börja med att tvätta citronen och riv skalet. Lägg skalet i en bunke och ställ åt sidan.
Biffar: Ta bort ev skinn från laxen och lägg den i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, dill, senap, 1 tsk citronsaft, salt och peppar. Mixa till en smet.
Blomkålsbulgur: Koka bulgur efter anvisning på paketet, gärna med lite buljong. Skölj och finhacka blomkålen och blanda med de rivna citronskalet. Tillsätt citronsaft (från en halv citron) och olja och blanda om. Salta och peppra.
Dilltzatziki: Tvätta och riv gurkan på ett rivjärn och pressa ur saften ordentligt. Blanda yoghurten med gurkan, finhackad dill och pressad vitlök. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Biffar: Hetta upp en stekpanna med lite olja och klicka ut fisksmeten med en sked till biffar direkt i pannan. Stek biffarna 3-4 min på båda sidor tills dem får en fin gyllenbrun färg och är helt genomstekta.
Blomkålsbulgur: Blanda ner den kokta bulgurn med blomkålen och blanda om.
Servera fiskbiffarna med blomkålsbulgur och dilltzatziki.
Näringsvärde: Fett: 42 g. Protein: 43 g. Kolhydrater: 34 g.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt