Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 0,5 dl | Vatten | |
| 140 g | Soltorkade Tomater | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 g | Saffran | |
| 600 g | Färsk kycklingfilé | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Tillbehör | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 tsk | Vit balsamvinäger | |
| 250 g | Edamamebönor | |
| 1 st | Gurka | |
| 280 g | Fusilli | |
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Kyckling: Skala och finhacka vitlök och tärna kycklingen. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs vitlök och kyckling ca 4-5 min. Tillsätt saffran och fräs ytterligare 30 sek.
Finhacka de soltorkade tomaterna och tillsätt i pannan tillsammans med creme fraiche och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar och låt småputtra i 5 min.
Sila av pastan och blanda med kycklingen.
Tillbehör: Tina edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen. Tärna gurka och blanda i en skål tillsammans med bönorna. Ringla över olivolja och vinäger och krydda med en nypa salt och svartpeppar.
Servera kycklingpastan tillsammans med gurksallad.
Näringsvärde: 796 kcal, 49 g protein, 37 g fett, 58 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

225,48 kr /kg

35 900,00 kr /kg

149,00 kr

69,90 kr /l

79,80 kr /kg

62,78 kr /kg

31,90 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

187,80 kr /l