Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
600 g | Färsk kycklingfilé | |
50 g | Soltorkade Tomater | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Fetaost | |
0,5 tsk | Salt | |
Tomatsås | ||
0,5 st | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Strösocker | |
0,5 tsk | Salt | |
370 g | Passerade Tomater | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 tsk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Torkad oregano | |
2 msk | Smör | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 st | Gul lök | |
Topping | ||
75 g | Fetaost | |
Tillbehör | ||
200 g | Broccoli Färsk | |
3 dl | Basmatiris |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med oreganon några minuter utan att de tar färg. Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré och socker och fräs runt i 30 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong, smör och en nypa salt och peppar. Låt såsen småputtra medan du gör i ordning kycklingen. Smaka sedan av såsen med ev mer salt och peppar.
Kyckling: Skär fetaosten i tunna skivor. Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda. Har du hela kycklingbröst så skär dem först i två tunnare filéer. Salta och peppra och lägg en skiva fetaost och en soltorkad tomat på varje filé. Vik ihop och fäst med tandpetare. Lägg kycklingrullarna i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen och toppa med resten av fetaostskivorna. Sätt in i ugnen ca 30- 35 min.
Tillbehör: Koka ris efter anvisning på förpackningen.
Skölj och dela broccolin i buketter. Koka upp lite saltat vatten och förväll broccolibuketterna strax innan servering.
Näringsvärde: 673 KCAL 50 G PROTEIN 27 G FETT 56 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko