Gå vidare till huvudinnehåll
Fetaostfylld kyckling i tomatsås med ris och broccoliblommor
Mari Bergman

Fetaostfylld kyckling i tomatsås med ris och broccoliblommor

50 minEnkelt
328,30 kr
4 portioner73,40 kr per portion
Soltorkad tomat- och fetaostfylld kyckling med en riktig god och mustig tomatsås. Smaker som gifter sig perfekt tillsammans och gör alla till bords nöjda och glada. (Tastelines matkasse v29 2015)

Kyckling
600 gFärsk kycklingfilé
50 gSoltorkade Tomater
2 krmSvartpeppar Malen
75 gFetaost
0,5 tskSalt Fint
Tomatsås
0,5 stGrönsaksbuljong
1 krmStrösocker
0,5 tskSalt Fint
370 gPasserade Tomater
1 tskBalsamvinäger
1 tskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskTorkad oregano
2 mskSmör
1 mskTomatpuré
1 stGul lök
Topping
75 gFetaost
Tillbehör
200 gBroccoli Färsk
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med oreganon några minuter utan att de tar färg. Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré och socker och fräs runt i 30 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong, smör och en nypa salt och peppar. Låt såsen småputtra medan du gör i ordning kycklingen. Smaka sedan av såsen med ev mer salt och peppar.

3

Kyckling: Skär fetaosten i tunna skivor. Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda. Har du hela kycklingbröst så skär dem först i två tunnare filéer. Salta och peppra och lägg en skiva fetaost och en soltorkad tomat på varje filé. Vik ihop och fäst med tandpetare. Lägg kycklingrullarna i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen och toppa med resten av fetaostskivorna. Sätt in i ugnen ca 30- 35 min.

4

Tillbehör: Koka ris efter anvisning på förpackningen.

5

Skölj och dela broccolin i buketter. Koka upp lite saltat vatten och förväll broccolibuketterna strax innan servering.

Näringsvärde: 673 KCAL 50 G PROTEIN 27 G FETT 56 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd