Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatissallad | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
70 g | Färsk bladspenat | |
150 g | Fetaost | |
140 g | Soltorkade Tomater | |
700 g | Potatis | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Citron | |
0,5 st | Rödlök | |
Kyckling | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
630 g | Kyckling Minutfilé | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatissallad: Skölj potatisen och skär i halvor eller kvartar om det är stora potatisar. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda samman på en plåt med salt och olivolja. Rosta i ugnen ca 30 min.
Skala och finstrimla rödlöken. Sila av oljan från de soltorkade tomaterna. Skölj och grovhacka basilikan. Skölj spenaten och tärna fetaosten. Blanda samman i en skål och tillsätt citronsaft och olivolja.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 4-5 min på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Potatissallad: Ta ut potatisen ur ugnen och blanda med salladen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat. Skiva kycklingen och lägg över salladen. Klart att äta!
Styling &
Näringsvärde: 587 kcal, 50 g protein, 26 g fett, 34 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria