Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatbulgur | ||
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Gurka | |
3 dl | Bulgur | |
125 g | Soltorkade Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Örtsås | ||
1 krm | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Dill - färsk | |
Citronkyckling | ||
2 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Citron | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 175 grader.
Citronkyckling: Blanda marinaden till kycklingen i en lite större skål. Skölj citronen ordentligt och riv citronskal och pressa ur saften, tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, honung, salt och peppar. Ta bort 1 tsk av marinaden och spara till örtsåsen. Lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och låt stå och dra 5 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfiléerna gyllenbruna på båda sidor. Lägg sedan över kycklingen i en ugnsfast form och häll en sked marinad över varje filé. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Tomatbulgur: Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
Skiva de soltorkade tomaterna i strimlor. Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med hjälp av en sked. Skär gurkan i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken.
Örtsås: Skölj och finhacka dillen och blanda med crème fraichen. Salta och peppra efter smak och tillsätt citrusmarinaden.
Tomatbulgur: Blanda den kokta bulgurn med tomat, gurka och rödlök. Tillsätt 1 msk olja från de soltorkade tomaterna och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med tomatbulgur och örtsås.
Näringsvärde: Kcal: 638 Fett: 36 g Protein: 40 g Kolhydrater: 34 g
Bild:
Andreas Engvall
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko