Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
600 g | Färsk kycklingfilé | |
150 g | Fetaost | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Pesto Grön | |
0,5 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Broccoli Färsk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Mixa ihop pesto, fetaost och creme fraiche med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form salta och peppra lite försiktigt. Bred över pestoröran och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.
Koka ris enligt anvisning på paketet.
Koka upp lättsaltat vatten till broccolin. Dela broccolin i buketter och skölj dem ordentligt.
Koka broccolibuketterna ca 1- 2 min och sila av vattnet.
Servera kycklingen med broccoliblommor och ris.
Näringsvärde: 774 KCAL 48 G PROTEIN 40 G FETT 54 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Pesto Alla Genovese Krämig Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko