Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingpasta med saffran
Mari Bergman

Kycklingpasta med saffran

15 minEnkelt
237,80 kr
4 portioner 40,90 kr per portion
Superenkel krämig saffranspasta med stekt kyckling. En rätt där du bara köper hem fem huvudingredienser, resten har du helt säkert redan hemma! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
0,5 gSaffran
600 gFärsk kycklingfilé
400 gFarfalle
200 gSoltorkade Tomater
3 dlVispgrädde
Från ditt skafferi
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
Instruktioner
1

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

2

Skala och strimla lök och skala och riv vitlök. Tärna kycklingen.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn den tärnade kycklingen runt om. Tillsätt lök, vitlök och saffran och stek ytterligare några minuter så att löken mjuknar.

4

Tillsätt avrunna strimlade soltorkade tomater och grädde till kycklingen och låt puttra i 10 min. Smaka av kycklingsåsen med salt och peppar.

5

Sila av pastavattnet och blanda pastan med kycklingsåsen. Lägg upp pastan i skålar och servera meddetsamma.

Bild:

Nurlan Emir